شناسه مطلب صحیفه
نمایش نسخه چاپی

مصاحبه با روزنامه «اکسپرس» درباره برنامه دولت در جمهوری اسلامی‌

پاریس، نوفل لوشاتو
برنامه دولت در جمهوری اسلامی
جلد ۵ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۳۳۳ تا صفحه ۳۳۵

مصاحبه‌کننده: خبرنگار انگلیسی روزنامه اکسپرس‌
سوال: [برنامه دولت شما چیست؟]
جواب: ما در اولین زمان لازم برنامه خود را اعلام خواهیم کرد. ولی مهمترین وظیفه دولت آینده این است که هر چه سریعتر شرایط انتخابات آزاد را فراهم کند. از قبیل آزادی مطبوعات به معنی واقعی، ذکر تمامی واقعیات و حقایق و آگاه ساختن مردم به همه مسائل و آشکار نمودن جنایات پشت پرده سلسله پهلوی و تمامی کسانی که در این جنایات با آنان همدست بوده‌اند، محاکمه و مجازات آنان، تا دیگر نتوانند با عوض کردن چهره خود مردم را فریب دهند. و در همین مدت، برگرداندن تمامی ثروتهایی که به وسیله جنایتکاران به خارج کشور منتقل شده است، و آزاد کردن همه زندانیان سیاسی و راهنمایی و تشویق جامعه به فداکاری برای ترمیم ویرانیهای دولتهای گذشته و تلاش صادقانه در جهت ساختن بنای حکومت و جامعه جدید. جلوگیری قاطعانه از هدر رفتن مخازن کشور مخصوصاً نفت و فروش آن به قیمت عادلانه و صرف پول آن در تجدید حیات اقتصادی و نیازهای فوری و ضروری مردم و دهها وظایف سنگین و خطیر که دولت آینده با آن روبه است و جز با گذشت و فداکاری و صداقت و همکاری عمومی امکانپذیر نیست. حساستر از همه، بهبود بخشیدن به وضع طبقات محروم بخصوص آسیب دیدگان در طول مبارزات اخیر، آماده کردن فوری کلیه مراکز علمی و فرهنگی از مدارس تا دانشگاهها برای شروع تحصیلات، تصفیه سریع ارتش از عناصر خائن و بازگرداندن استقلال ارتش، جلوگیری از ورود کالاهای تجملی، تشویق و کمکهای فوری برای توسعه کشاورزی و دامداری.
- [به نظر شما کدام کشور اسلامی است که بهترین شکل دولتی را داراست و چرا؟]
- شکل دولتها چندان اهمیت حیاتی در حفظ دموکراسی و تامین هر چه بیشتر آرمانهای انسانی ملت ندارد. هر چند که بعضی از آنها نسبت به اشکال دیگر ترجیح دارد. ولی آنچه مهم است ضوابطی است که در افرادی که برای قبول مسئولیتها انتخاب می‌شوند باید رعایت شود، و نیز ضوابطی که عمل و رعایت آنها باید برای دولتها غیر قابل اجتناب شناخته شود، که اگر این ضوابط و معیارها که در اسلام بر آنها تاکید شده است دقیقاً رعایت شود به وجود آمدن جامعه‌ای مترقی و پیشرو را می‌توان جداً امیدوار بود. و همین مساله مهم است که امروز در دنیا مورد توجه نیست و ما با تکیه بر اسلام می‌خواهیم به یاری خدای تعالی حقیقتی خیره‌کننده را به دنیا معرفی کنیم.
[از خسته شدن مردم در مقابل مشکلات روزانه نمی‌ترسید؟]
- ملت دلیر و با استقامت ایران در طول مبارزات قهرمانانه خود در این سالها بخصوص در یک سال اخیر نشان داده است که هر چه سختیها و مشکلات در این راه بیشتر می‌شود روحیه او قویتر و اراده او استوارتر می‌شود. زیرا که روز به روز بر درستی و حقانیت راه خود که راه خداست بیشتر مومن می‌شود.
[آیا شما به طرفدارانتان دستور به ملایمت و مدارا داده‌اید؟]
- ما تا کنون هنوز دستور خشونت نداده‌ایم و همیشه ملت ما در برابر تانک و توپ و مسلسل با دست خالی و تنها با مشت گره کرده ایستاده است. ولی اگر قدرتهای جهنمی استعماری دست از حمایت خود از آدمکشان ایران که شاه در راس آنهاست برندارند، ما هم با شیوه‌های دیگر در برابر آنها رفتار خواهیم کرد.
[آیا امکان آشتی با شاه وجود دارد؟]
- نه. هر گز؛ ممکن نیست.
[راجع به رفتار امریکا چه فکر می‌کنید؟]
- دولت و رئیس جمهوری امریکا تا کنون درست مانند یک دشمن با ملت ایران رفتار کرده است، سالها غارت منابع کشور ما و تحمیل هزینه‌های سنگین مستشاران نظامی از یک‌ طرف و پایگاههای نظامی از طرف دیگر، سرمایه گذاریهای سنگین که حد اکثر سوء استفاده‌ها را از تمامی امکان وسیع کشور و ملت ما کرده است و امروز هم شاه و عمال او را در کشتار بیرحمانه مردم ما تشویق و حمایت می‌کند. و بر ملت امریکاست که رئیس جمهوری خود را وادار کنند که روش خود را تغییر دهد.
[راجع به روش فرانسه چه فکر می‌کنید؟]
- اخباری که از ایران و بعضی از اتباع فرانسوی و ساکن ایران و یا بعضی از فرانسوی‌هایی که به ایران سفر کرده‌اند می‌رسد، همه حکایت از خوشرفتاری مردم ایران با فرانسوی‌ها می‌کنند و لا بد این ابراز محبتها از طرف مردم ایران به دلیل روشی است که فرانسه در برابر آنان اتخاذ کرده است. «1».
[روزنامه نیویورک تایمز در دوم ژانویه تایید می‌کند که لیبی به شما کمک کرده است. اگر حقیقت دارد این کمک به چه شکل بوده و تا چه اندازه؟ آیا کشورهای دیگر شما را کمک کرده‌اند؟]
- ما از هیچ دولتی تا کنون کمک نگرفته‌ایم و این مطلب کذب محض است.

«۱»- پس از ورود حضرت امام به فرانسه و اقامت در« نوفل لوشاتو» هر روز صدها تلگراف تشکرآمیز نسبت به دولت و ملت فرانسه به آن کشور مخابره می‏شد. برخی از تلگرافهای مردم ایران از طریق سفارتخانه فرانسه در تهران به فرانسه می‏رسید و تعدادی از آن نیز به عنوان شخص والری ژیسکاردستن( رئیس جمهوری فرانسه) مخابره می‏شد و در مطبوعات ایران هم انعکاس می‏یافت.


امام خمینی (ره)؛ 13 دی 1357

جمله طلایی

فراز طلایی

دیدگاه ها

نظر دهید

اولین دیدگاه را به نام خود ثبت کنید: