بسمه تعالی
جناب آقای حسین ساعتپور- دام توفیقاته
مرقومه جنابعالی واصل و از مضمون آن اطلاع حاصل گردید. «1» راجع به مطلبی که مرقوم داشتهاید، حقیر دخالتی ندارم. از خدای متعال موفقیت آن جناب را در انجام فرایض مذهبی مسالت دارم. و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته.
به تاریخ 7 ع 1 84
قم
اعلام وصول نامه
ساعتپور، حسین
جلد ۱ صحیفه امام خمینی (ره)، صفحه ۳۵۲
توضیح تاریخی
- آیتالله شریعتمداری از علمای مشهور آن دوره، تا آن زمان با مبارزه همراهی میکرد. او با تاسیس دارالتبلیغ با هدف تربیت مبلغ، عملا حوزه را به دو گروه انقلابی و مخالف انقلابیگری تقسیم کرد. یاران امام با تاسیس و ترویج آن مخالف بودند. همزمان شایعاتی درباره برنامهریزی شاه برای نفوذ به حوزه مطرح بود که به بدبینیها دامن میزد. در قم و به ویژه تبریز –زادگاه آیتالله شریعتمداری- بحثهای موافق و مخالف، حوزویان و علما را به دو دسته تقسیم کرده بود. امام در حالیکه از انحراف در مبارزه بیمناک بودند اما میخواستند مسائل باعث تفرقه نشود. ر.ک. دایرهالمعارف مصوّر تاریخ زندگی امام خمینی، جعفر شیرعلینیا، نشر سایان، صفحه 102.
«۱»- نامه امام خمینی در پاسخ نامه آقای ساعتپور است که از معظم له درخواست کرده بود:« رای شریف خودتان را درباره مدرسه دار التبلیغ اسلامی که در قم تاسیس میشود بیان فرمایید تا تکلیف مقلدین معلوم شود. و اینکه بعض از آقایان زعمای مذهبی تبریز میفرمایند که هیچ گونه اختلافی در این باب نیست و بدین جهت از محضر شریف خواستیم بدانیم آیا میتوانیم در این امر کمک کنیم یا نه؟».
امام خمینی (ره)؛ 26 تیر 1343