بسمه تعالی
احمد عزیزم
مرقوم شما واصل شد. قبلًا کاغذی نوشتهام، از آقای لواسانی استفسار نمودم راجع به اینکه بین راه وجه دادهاند؛ جواب نوشتهاند «تا کنون چنین اتفاقی نیفتاده است و به ایشان اصلًا وجهی ندادهام و دخالتی در این امر نکرده و نمیکنم لکن مفسدین در عمل افساد هستند». خودم هم حدس میزدم که اصل نداشته باشد. مطلبی که از قم اطلاع رسیده است آن است که شما و آقای ربانی «1» در نظر دارید برای صد نفر شهریه خصوصی قرار دهید؛ به این منظور که در خانه رفت و آمد زیاد شود. خیلی از شما تعجب میکنم که باز مرا نشناختهاید! من هیچ وقت از این اعمال خلاف انسانی میل ندارم مرتکب شوم و نه شماها مرتکب شوید. در این امور هیچ وقت بدون مراجعه به من اقدامی نکنید؛ گرچه ممکن است این خبر هم مثل بیشتر اخبار باشد. در هر صورت مطلعم کنید و این نحو افکار را از خود دور کنید. خدمت حضرت حجت الاسلام و المسلمین عمّ مکرم «2» سلام برسانید. برای ایشان نگران هستم؛ میترسم این رفت و آمد برای مزاج ایشان ناراحتی تولید کند و موجب استراحت ایشان در قم فراهم نباشد. به خانواده محترمه سلام برسانید ان شاء الله تعالی هر دو خوب و سعادتمند باشید.
و السلام- 2 محرّم 91- پدرت
نجف
تاکید خودداری از انجام امور تبلیغی به نفع ایشان
خمینی، سید احمد
جلد ۲ صحیفه امام خمینی (ره)، صفحه ۳۳۶
توضیح تاریخی
- مساله مرجعیت شیعه پس از آیتالله حکیم ذهن حکومتیها و روحانیون را به خود مشغول کرده بود. دوستداران امام تمایل داشتند که مرجعیت ایشان پررنگ شود اما امام روی خوشی به فعالیت آنها نشان نمیدادند. آقا مصطفی تلاش زیادی برای ترویج مرجعیت پدر داشت. در جواب کسانی که از مخالفت امام با این کار میگفتند، می گفت که امام تکلیف خودش را دارد و ما هم تکلیف خودمان. ر.ک. دایرهالمعارف مصوّر تاریخ زندگی امام خمینی، جعفر شیرعلینیا، نشر سایان، صفحه 153.
- در قم سید احمد خمینی و آیتالله ربانی املشی برای رساندن پیام امام و ارتباط بیشتر با طلاب و فضلا به حدود صد نفر از طلاب شهریه میدادند. امام این کار را هم در راستای ترویج مرجعیت میبینند و تذکر میدهند. ر.ک. دایرهالمعارف مصوّر تاریخ زندگی امام خمینی، جعفر شیرعلینیا، نشر سایان، صفحه 160.
«۱»- آقای سید احمد خمینی در این باره چنین مرقوم نمودهاند:« منظور مرحوم آیت اللَّه ربانی عضو اسبق شورای نگهبان است. با مشورت ایشان و بنده به این نتیجه رسیدیم که برای رساندن پیام امام و ارتباط بیشتر با طلاب و فضلا به حدود صد نفر از آنان شهریه داده شود تا آنان با تماس بقیه طلاب سریعتر مطالب امام را در حوزه و سایر جاها منتشر کنند. امام تصور میکردند برای شلوغی منزل و رونق دادن به مسئله مرجعیت ایشان چنین تصمیمی گرفته شده است».«۲»- آقای سید مرتضی پسندیده.
امام خمینی (ره)؛ 09 اسفند 1349