بسم الله الرحمن الرحیم
مطالب زیر ابلاغ میگردد:
1- باید اطاعت از شورای فرماندهی بدون کوچکترین تخلف انجام گیرد، و متخلفین با سرعت و قاطعیت باید تعیین و مجازات شوند.
2- باید اشخاص و مقامات غیر مسئول از دخالت در امر فرماندهی خودداری کنند و فرمانده کل قوا به نمایندگی این جانب «1» و شورای فرماندهی، مسئول امور جنگی هستند.
3- در شرایط فعلی اقدام دادگاههای ارتش در اموری که شورای فرماندهی صلاح نمیداند، بدون اطلاع این جانب ممنوع اعلام میگردد.
4- رادیو و تلویزیون موظفند اخباری را نقل کنند که صد در صد صحت آن ثابت میباشد و برای عدم اضطراب و تشویش اذهان، اخبار را از غیر منابع موثق نقل ننمایند.
5- نیروهای انتظامی موظف هستند کسانی را که دست به شایعهسازی میزنند از هر قشر و گروهی که باشند، فوراً دستگیر و به دادگاههای انقلاب تسلیم و دادگاههای مذکور آنان را در حد ضد انقلابیون مجازات نمایند.
مردم مبارز ایران موظف هستند شایعهسازان را به دادگاههای انقلاب معرفی و با نیروهای انتظامی همکاری نمایند.
6- روزنامهها در وضع فعلی موظفند از نشر مقالات و اخباری که قوای مسلح را تضعیف مینماید جداً خودداری نمایند؛ که امروز تضعیف این قوا عقلًا و شرعاً حرام و کمک به ضد انقلاب است. من کراراً از نیروهای مسلح عزیز پشتیبانی نمودهام؛ و امروز که آنان در جبهه جنگ با صدام کافر هستند، تشکر میکنم و از زحمات آنان قدردانی مینمایم، و از خداوند متعال توفیق و پیروزی برای آنان طلب مینمایم.
7- اکیداً همه قشرهای ملت و ارگانهای دولتی موظف شرعی هستند که دست از مخالفتهای جزئی که دارند، بردارند و با مخالفت خود کمک به دشمنان اسلام ننمایند.
و السلام.
روح الله الموسوی الخمینی
تهران، جماران،
اطاعت از شورای فرماندهی- وظیفه رسانهها در نقل اخبار جنگ- تکلیف مردم و نیروهای انتظامی در برابر شایعهسازان
ملت ایران
جلد ۱۳ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۲۲۸ تا صفحه ۲۲۹
توضیح تاریخی
- در حالیکه تحلیل بنیصدر این بود که موضوع حمله عراق جدی نیست، شب 26 شهریور صدام در جلسه اضطراری مجلس ملی اعلام کرد که قرارداد الجزایر را بیاعتبار میداند و دلیل آن را پایبند نبودن ایران به آن دانست و در نطقی حماسی گفت که عراق تصمیم تاریخیاش برای پس گرفتن آب و خاکش با زور را گرفته است. هیچکس از حوادث روزهای آینده با خبر نبود. ر.ک. دایرهالمعارف مصوّر تاریخ تاریخ جنگ ایران و عراق، جعفر شیرعلینیا، نشر سایان، صفحه 57.
- مقالهنویس آبزرور در 30 شهریور نوشته بود: "عراق در طول سه هفته گذشته بسیاری از پاسگاههای مرزی ایران را نابود کرده و بخشهای کوچکی از اراضی ایران را به تصرف خود درآورده است. مشخص نیست که هدف صدام تغییر در قرارداد 1975 الجزایر است یا او چیزهای دیگری در سر دارد." در روزهای پایانی شهریور 1359 ایران نتوانست عراق را از تهاجم محدودش پشیمان کنند لذا در آخرین روز شهریور، هجوم سراسریشان را آغاز کردند. ر.ک. دایرهالمعارف مصوّر تاریخ تاریخ جنگ ایران و عراق، جعفر شیرعلینیا، نشر سایان، صفحه 59.
«۱»- ابو الحسن بنی صدر، رئیس جمهور و فرمانده کل قوا به نمایندگی از سوی امام خمینی بود.
امام خمینی (ره)؛ 01 مهر 1359